Terug naar de kaart

Hotel Landgoed Zonheuvel

Doorn

Overnachten (zakelijk en particulier)
Een bezoek aan Landgoed Zonheuvel is meer dan het boeken van een kamer. De beleving die u meemaakt als u het Landgoed oprijdt, langs het Koetshuis en op de achtergrond het Maarten Maartenshuis, zorgt ervoor dat uw verblijf goed begint!
Het hotel biedt 110 moderne hotelkamers. Alle hotelkamers hebben uitzicht op het omringende natuurschoon en zijn voorzien van douche, toilet, wekkerradio, kluisje, tv, telefoon en gratis wifi internet. Landgoed Zonheuvel is een uitstekende start voor een dagje uit, attracties, wandel- en fietstochten in Doorn, Utrechtse Heuvelrug, Utrecht, Zeist, Wijk bij Duurstede en Amersfoort.

Historie: Maarten Maartenshuis
De historie van Landgoed Zonheuvel vindt zijn oorsprong bij schrijver Maarten Maartens. Het Maarten Maartenshuis is een in 1902 gebouwd buitenhuis in de Nederlandse plaats Doorn (provincie Utrecht).
Het Maarten Maartenshuis werd gebouwd naast het kleinere landhuis De Zonheuvel, dat omstreeks 1840 werd gebouwd. De achterzijde van het Maarten Maartenshuis is naar de weg gericht, met daartussen een tuin in Versaillesstijl. Het interieur van het huis bevat nog vele zeer bijzondere stukken, bijvoorbeeld een landkaart uit 1696 van Bernard Du Roy.

Culinair@theCastle (zakelijk en particulier)
Met uw eigen gezelschap exclusief dineren in het Maarten Maartenshuis? Inspiratie voor de gerechten komen rechtstreeks uit het kookboek van Maarten Maartens zelf. Aan uw eigen Culinair@theCastle diner kunt u desgewenst  optionele activiteiten toevoegen om de avond nog unieker te maken.

Duurzaamheid is gewoon doen
Landgoed Zonheuvel is een klimaat neutrale locatie en is in bezit van Green Key Goud. Grijs water circuit voor toiletten, fair trade en biologische producten, duurzaam ingerichte hotelkamers zijn onder andere maatregelen die wij hebben genomen. Ook heeft Landgoed Zonheuvel een eigen moestuin waar fuit, groenten en kruiden worden geteeld voor het gebruik in de keuken.
Landgoed Zonheuvel is één van de VVV informatiepunten van de Gemeente Utrechtse Heuvelrug.

Fietsen op de Heuvelrug
Landgoed Zonheuvel is een geweldig startpunt voor een fietstocht in de directe omgeving. Doorn, Driebergen, Zeist, Leersum zijn slechts een aantal prachtige plaatsen in het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug die u kunt bezoeken. Maar ook de plaatsen Wijk bij Duurstede, Cothen en Langbroek zijn op fietsafstand en bieden weer een heel ander (rivieren-) landschap en cultuur.

Reserveren (elektrische) fiets
Op Landgoed Zonheuvel zijn fietsen te huur voor € 12,- per fiets per dag. Op verzoek kunnen wij elektrische fietsen voor € 25,- per fiets per dag verzorgen, die 1 week van te voren gereserveerd moet worden. Dan zorgen wij dat de fietsen voor u klaar staan.

Parkeren (elektrische) fiets
Naast onze fietsenstalling is het mogelijk om zonder extra kosten uw (elektrische) fiets in afgesloten ruimte te parkeren.

Fietsroutes
Bij onze receptie /VVV Informatiepunt kunt u verschillende routes verkrijgen.

Wandelen
Op het terrein van Landgoed Zonheuvel zelf vindt u 4 verschillende wandelroutes, die u gratis kunt ophalen bij de receptie. Ook online zijn er vele routes beschikbaar. Kijk ook op www.wandelen.opdeheuvelrug.nl.

VVV informatiepunt

Landgoed Zonheuvel is ook een VVV informatiepunt. Je kunt hier terecht voor actueel foldermateriaal van de regio en voor fiets- en wandelroutes. Informeer bij Landgoed Zonheuvel of de lokale VVV voor de beschikbaarheid van VVV cadeaukaarten.