Terug naar de kaart

Kasteel Groeneveld

Baarn

Kasteel Groeneveld is weer geopend! Boek vooraf je ticket met tijdslot en raadpleeg de website van het kasteel voor de meest actuele informatie.

Rijke regenten zwaaiden vroeger de scepter in Kasteel Groeneveld, nu is dat het ministerie van Economische Zaken, Landbouw, en Innovatie. Het achttiende-eeuwse landhuis en het uitgestrekte landgoed trekken jaarlijks vele bezoekers. Sinds 1982 herbergt Kasteel Groeneveld het Nationaal Centrum voor bos, natuur en landschap. Vanaf 2007 is deze naam gewijzigd in ‘Buitenplaats tussen stad en land’. Het landgoed waarop het kasteel ligt is recent gereconstrueerd naar de situatie rond de eeuwwisseling, dat wil zeggen dat het is aangelegd in de Engelse landschapsstijl. Het is een ideaal terrein voor wandelaars en natuurliefhebbers. In het park is een uitgezette wandelroute en een opdrachtentocht voor kinderen. Ook de 18e eeuwse moestuin, gelegen langs de oprijlaan naar het kasteel, is in oude luister hersteld en kan bezocht worden.

In het kasteel is een grand café gevestigd waar je terecht kunt voor koffie, high tea, een drankje of een lunch. De keuken maakt gebruik van biologische producten en is geopend van 11.00-17.00 uur.

  • Permanente tentoonstelling over natuur en milieu 

  • Educatieve programma’s voor scholen

  • Wisselende exposities voor beeldende kunst

  • Concerten

  • Park rond het kasteel met wandelroutes en opdrachtentocht voor kinderen

  • De Moestuin 

VVV informatiepunt
Kasteel Groeneveld is ook een VVV informatiepunt. Je kunt hier terecht voor actueel foldermateriaal van de regio en voor fiets- en wandelroutes. Informeer bij Kasteel Groeneveld of de lokale VVV voor de beschikbaarheid van VVV cadeaukaarten.