Terug naar de kaart

Kasteel Amerongen

Amerongen

Kasteel Amerongen is weer geopend! Boek voor een bezoek aan het kasteel vooraf je ticket met tijdslot. Kaartjes voor de kasteeltuin koop je ter plekke bij de kassa. Raadpleeg altijd de website van Kasteel Amerongen voor de meest actuele informatie. 

Het huidige Kasteel dateert uit 1680 en werd bewoond door families van diplomaten en militairen die een prominente rol speelden in de (inter)nationale politiek. Het Kasteel is nu ingericht als kleinschalig museum.

Kasteel Amerongen is onderdeel van de campagne Utrechtse Kastelen & Buitenplaatsen. In samenwerking met NBTC Holland Marketing en Trage Tochten is de wandelroute “Wandelen rondom Kasteel Amerongen” uitgebracht. De route is 11km lang en gaat maar liefst voor 90% over onverharde paden. Ontdek al wandelend het kasteel en de prachtige omgeving.  Download de route hier.

Wat is er te zien?
In het Huys (zoals het Kasteel in de volksmond genoemd werd) kan je o.a. de adelsbibliotheek, de beroemde 17de eeuwse Van Mekeren kabinetten en de zogenaamde Wijts collectie (bestaande uit 24 portretten van familieleden en officieren) bewonderen. Daarnaast huist het Kasteel één van de drie adellijke muziekbibliotheken van Nederland. De dertien meter hoge Galerij en de prachtige plafondstukken in de Grote Salon zijn meer dan de moeite waard om te bezichtigen.

Openingstijden
De openingstijden en actuele presentaties en tentoonstellingen kan je vinden op de website van Stichting Kasteel Amerongen. Buiten de openingstijden kan Kasteel Amerongen ook een rondleiding voor een groep organiseren.

Restaurant Bentinck
Restaurant Bentinck is gevestigd in de voormalige stallen van de historische Buitenplaats Amerongen. Vanaf het terras heb je prachtig uitzicht op Kasteel Amerongen.

Bezoek Kasteel Amerongen virtueel
Virtueel een deel van het kasteel bewonderen, gewoon vanachter je laptop, smartphone of tablet. Wandel door de tuin, bekijk de eetzaal, imposante galerij en de hal. Blijf zo lang je wilt.
Virtueel bezoekje

VVV informatiepunt
Kasteel Amerongen is ook een VVV informatiepunt. Deze bevindt zich in het poortgebouw van de Oranjerie. Je kunt hier terecht voor actueel foldermateriaal van de regio en voor fiets- en wandelroutes. Informeer bij Kasteel Amerongen of de lokale VVV voor de beschikbaarheid van VVV cadeaukaarten. 

Je kunt prima parkeren voor de VVV. Parkeer je voor langere tijd dan verwijzen wij je graag naar de parkeerplaats bij het Toeristisch Overstap Punt (TOP) Amerongen aan de Burgwal 6. 

In verband met de coronamaatregelen wisselen de openingstijden van de VVV’s. Neem telefonisch contact op met de locatie om de meest actuele openingstijden te checken.