Puur van de Utrechtse Heuvelrug

 

Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug heeft een eigen streekproductenlijn. Deze bijzondere producten zijn extra bijzonder, omdat voor ieder verkocht product een percentage wordt afgedragen aan natuurbeheer en – behoud. Zo kunnen we blijven zorgen voor dit prachtige gebied, ook voor de generaties na ons.

Niet zo maar een streekproduct..

De streekproducten van het Nationaal Park zijn met grote zorg uitgekozen.

  • Ieder product draagt op eigen wijze bij aan een duurzame planeet.
  • Alle producten worden lokaal gemaakt, met producenten en ingrediënten uit de streek.
  • En ieder product heeft een uniek verhaal.

 

Producten

Villa Thorhem Herderswol

Speciaal voor Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug heeft Daniel deze wol laten maken. Het is de meest duurzame en diervriendelijke wol die je zult vinden. Ruig, stoer, sterk, helemaal natuurlijk en van schapen bij jou in de buurt. Van deze wol weet je zeker dat de schapen een vrolijk en gelukkig leven hebben gehad.

Meer informatie

 

Heuvelrug Biologische Kruidenthee

Net buiten Maartensdijk ligt de historische moestuin van Landgoed Eyckenstein. Op het achterste deel ligt de kruidentuin van Agnes Looman. Agnes is herboriste en kweekt op biologische wijze kruiden voor theemelanges.  In deze biologische kruidenthee zit tijm, moerasspirea, korenbloem, frambozenblad, salie, rozemarijn en pepermunt. Het is een verfrissende thee met karakter!

Meer informatie

 

Heuvelrug Veldboeket

Midden in het Nationaal Park vind je het Plukatelier van Jennita. Met veel liefde en passie teelt zij op zo natuurvriendelijk mogelijke wijze haar bloemen en helpt ze de biodiversiteit te stimuleren. De samenstelling van het boeket wisselt elke week en is samengesteld met de mooiste seizoensbloemen die op dat moment bloeien.

Meer informatie

 

 

De ZonheuvelZwam growkit

Met de growkit kan iedereen oesterzwammen kweken op zijn/haar eigen koffiedik. Zo werken we samen aan een gezonde en afvalvrije omgeving. Met wat broed, koffiedik en een beetje liefde en geduld maak je heerlijke oesterzwammen en belandt jouw koffiedik niet in de verbrandingsoven.

Meer informatie

 

De Heuvelrug Speciaal kaas

De Heuvelrug Speciaal Kaas is speciaal ontwikkeld voor de streekproducten van Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. De loei verse melk wordt ‘s morgens van de boerderij opgehaald en binnen een uur verwerkt. Door de melk alleen kortstondig te verwarmen en verder niet te behandelen met allerlei technieken, zoals de grote industrie dat gewend is, behoud de melk haar pure smaak. Vervolgens heeft de kaas minimaal vijf maanden gerijpt op houten planken. Dit geeft de Heuvelrugkaas een sterk puur karakter.

Meer informatie

 

De droge worst van Heuvelrugs bosvarken

De droge worst is speciaal ontwikkeld voor de streekproductenlijn van Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. De worst wordt gemaakt en gedroogd door lokale ambachtelijke slagers in de provincie Utrecht om overbodig transport te voorkomen. In de worst zitten zo min mogelijke toevoegingen. Zo blijft de smaak zo puur mogelijk en proef je echt het luxe leven terug.

Meer informatie

 

Heuvelrugbier

Heuvelrug Blond is een biologisch gebrouwen bier met water van de Utrechtse Heuvelrug dat op 70 meter diepte wordt gewonnen. De Heuvelrug is 150.000 jaar geleden ontstaan door landijs dat het gebied omhoog stuwde. Onder de rug zit een grote voorraad bronwater, die gefilterd wordt door het zand en de natuur. Het is een stevig, hoppig speciaalbier “je proeft de natuur”.

Meer informatie

 

Met dank aan alle ondernemers met een groen hart!