Fietsen op de Utrechtse Heuvelrug

Wandelend kun je de Utrechtse Heuvelrug ontdekken, maar fietsend kom je verder! De prachtige natuur en haar diversiteit blijven je verrassen. Je kunt de hele Heuvelrug (200 kilometer) op de fiets doorkruisen, maar kunt natuurlijk ook voor een kortere route kiezen. Fiets zo vanuit de stad de natuur in, of laat je auto achter bij een Toeristisch Overstap Punt. Of kom met de trein. We helpen je graag op weg met een overzicht van de mooiste fietsroutes.

Fietsroutes van de stad zo de natuur in

Met deze vijf routes van Routebureau Utrecht fiets je binnen no-time van hartje Utrecht naar de schatten van Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. Buitenplaatsen, streekproeverijen, natuurschoon, een vroegere militaire basis en speeltuinen: er is veel te ontdekken! Go east, go …

Fietsen over héél de Heuvelrug

Als je een Heel de Heuvelrug-fietsroute volgt, zie je in een tocht van 200 kilometer het hele gebied. Iets te veel van het goede? Duik dan een van de vele mooie deelgebieden in via een fietsknooppuntenroute.

Mountainbiken op de Heuvelrug

Wil je mountainbiken? Op de Utrechtse Heuvelrug vind je verschillende mountainbikeroutes, verschillend van niveau en lengte. Kijk op de website van de stichting MTB Utrechtse Heuvelrug voor meer informatie.

Ontdek het Nationaal Park op de fiets

Fiets van hartje Utrecht naar de schatten van Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug.
Ga naar Fietsroutes Ga naar Fietsroutes
De Utrechtse Heuvelrug – met zijn smalle bospaden, venijnige afdalingen en uitdagende heuvels – is bij uitstek geschikt voor fanatieke fietsers zoals mountainbikers
Ga naar Ga naar
Kies verrassende en originele routes om kennis te maken met de diversiteit van de Heuvelrug.
Ga naar Fietsroutes Ga naar Fietsroutes