Routes voor mindervaliden

In Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug kun je volop genieten, ook als je minder goed ter been bent. We hebben paden speciaal voor mindervaliden aangelegd: comfortabele, vlakke en verharde routes met onderweg genoeg rustpunten.

Natuur zonder Drempels Route Leersumse Veld

De Natuur zonder Drempels Route voert door natuurgebied het Leersumse Veld met zijn stuifzand, vennen, heide en loslopende Piëmontese runderen. De route is circa 3,5 kilometer lang.

Vertrekpunt: Staatsbosbeheer Informatiecentrum De Veldschuur, Maarsbergseweg 18a Leersum. Er is een invalidenparkeerplaats.

Meer informatie

Buitenplaatsen Driebergseweg, Zeist

Langs de Driebergseweg in Zeist liggen diverse buitenplaatsen, aangelegd rond 1850 en onderdeel van de Stichtse Lustwarande. De landhuizen staan te midden van prachtig aangelegde parken in de landschapsstijl. Parkbossen, slingerende paden en vijverpartijen wisselen elkaar af. De wandelpaden en bankjes maken de buitenplaatsen tot een plek waar het heerlijk vertoeven is. De meeste paden zijn met een rolstoel of kinderwagen prima te betreden.

Meer informatie

Kaapse Bossen, Doorn (1,8 km.)

Deze route start bij Chalet Helenaheuvel, Sint Helenalaan 2, 3941 EH Doorn. De route is verhard en gemarkeerd met een rolstoelsymbool. Je kunt parkeren bij restaurant Chalet Helenaheuvel.

Meer informatie

Landgoed Broekhuizen, Leersum (2,6 km.)

Deze route start bij de parkeerplaats met infopaneel aan de Broekhuizerlaan. Ook voor blinden en slechtzienden is dit een geschikte route.

Meer informatie

 

Rolstoelpad Blauwe Kamer, Rhenen

Het pad is gemaakt van betonnen platen. Langs de route kom je een uitkijkplatform en aangepaste verrekijker tegen, zo kunnen kinderen en rolstoelgebruikers nog meer genieten van het prachtige uitzicht over dit vogelrijke gebied.

Vertrekpunt: De Blaauwe Kamer 14, 6702 PA Wageningen.

Meer informatie

Wandelroute munitiepark, Vliegbasis Soesterberg (5 km)

Dit gebied is rijk aan natuur, met veel bos. Tussen de bomen verscholen liggen de munitiebunkers van gewapend beton. Hier lagen in vroegere tijden duizenden kilo’s munitie opgeslagen. Een deel van de route van het Munitiepark is over asfalt.

Vertrekpunt: Nationaal Militair Museum, Verlengde Paltzerweg 1, 3768 MX Soest

Meer informatie

Het Zeisterbos

Het Zeisterbos vormt al 100 jaar een recreatieve trekpleister voor inwoners van Zeist en mensen uit de weide omgeving. Middenin het Zeisterbos ligt restaurant ’t Jagershuys. Deze plek is sinds 17 december 2019 ook een Toeristisch Overstappunt (TOP), een ideaal recreatief vertrekpunt. Door de aanleg van rolstoelpaden is dit deel van het Zeisterbos nu goed toegankelijk.

Meer informatie

Meer informatie

Wil je meer weten over routes voor mindervaliden in de omgeving van Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug?
Kijk op:
Natuurzonderdrempels.nl

Opdeheuvelrug.nl