Financiële bijdrage voor natuurprojecten beschikbaar

Particulieren, stichtingen en andere organisaties met projecten die ten goede komen aan natuur, landschap en cultuurhistorisch erfgoed kunnen een financiële bijdrage aanvragen bij het Nationaal Park Fonds (NP Fonds) Utrechtse Heuvelrug. 

Aanvragen kunnen worden ingediend voor een bijdrage van 2.500 tot 30.000 euro per project. De uiterste indiendatum hiervoor is 27 oktober 2023.  

Projecten die eerder werden gehonoreerd, zijn ‘Agroforestry proefpercelen’ van de Natuur en Milieufederatie Utrecht en ‘Wild in je achtertuin’ van stichting De Lynx. 

Krachten bundelen 

Het NP Fonds is een initiatief van Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. Met de oprichting van het Fonds wil het park projecten die ten goede komen aan natuur, landschap en cultuurhistorisch erfgoed in het gebied een extra impuls geven.  

Particulieren of bedrijven die zelf geen projecten uitvoeren maar deze wel willen ondersteunen, kunnen een bijdrage leveren aan het fonds als donateur. Zo worden de krachten gebundeld om ook in de toekomst van dit prachtige gebied te kunnen blijven genieten.  

 

Vraag een financiële bijdrage aan