Terug naar de UITAgenda

Fietsexcursie Militaire historie Vliegbasis Soesterberg

02 oktober 2021 - 16 oktober 2021 Soesterberg

Vliegbasis Soesterberg, ooit de bakermat van de Koninklijke Luchtmacht heeft zich door het militaire gebruik ontwikkeld tot een uniek natuurgebied. Een groot deel van de voormalige vliegbasis is sinds 15 december 2017 eigendom van Utrechts Landschap: Park Vliegbasis Soesterberg. Militaire historie en behoud van natuurwaarden zijn daarmee veiliggesteld. Ook op het buitenterrein van het Nationaal Militair Museum is ruimte voor militaire historie en natuur(ontwikkeling).

Onze gidsen nemen u mee op een fietsexcursie van ruim 10 kilometer over Park Vliegbasis Soesterberg en betreden met u delen van het Park die niet vrij toegankelijk zijn. Het is vanwege de coronacrisis voor onbepaalde tijd niet mogelijk de historische gebouwen binnen te gaan. Wel kunt u ‘vanaf buiten’ een blik werpen in één van de shelters en munitiebunkers.

Meer info en reserveren activiteit
De fietsexcursie start bij Café Restaurant Soesterdal. Het is mogelijk om hier gebruik te maken van de restauratieve en sanitaire voorzieningen. Reserveren is verplicht en gaat via de website van het Utrechts Landschap.