Terug naar de UITAgenda

Strijd mee voor de egel

16 oktober 2021 - 24 oktober 2021 Utrechtse Heuvelrug

Het gaat slecht met de egels in Nederland. Heel erg slecht. De afgelopen tien jaar is de helft van alle egels verdwenen! Het is tijd om in opstand te komen voor dit stoere dier. Strijd jij mee om de egel te helpen? Bestel je gratis strijdpakket en help mee!

OERRR roept alle kinderen in Nederland op om in opstand te komen voor egels. Maak een egelsnelweg door een gat in de schutting te zagen. En ook in de schutting van de buren. En van de buren van de buren. Van de hele buurt! Bouw een egelhotel en gooi takken neer in een hoek van de tuin. Meld je aan als strijder voor egels en ontvang het gratis strijdpakket. Met het strijdpakket leer je alles over de egel en hoe je dit dier een handje kunt helpen. Je ontvang een egelpoortje voor je schutting en stoere tattoos waaraan iedereen kan zien dat jij strijdt voor de egel.

Wist je dat de egel in bossen, tuinen en zelfs in steden leeft als er maar genoeg verschillende soorten planten, struiken, dieren en insecten zijn? Maak daarom van je tuin, straat of wijk weer een thuis voor dit bijzondere dier.