Terug naar de kaart

Stichting Grebbelinie in ’t Vizier

Woudenberg

In Woudenberg (op de grens met Scherpenzeel)  is vlak naast de Grebbelinie in een voormalige boerenschuur een expositie ingericht met betrekking tot deze  Grebbelinie.  Hier is in beeld  gebracht hoe de Linie moest functioneren, hoe  de mobilisatie van 1939 is ondergaan, hoe deze  regio te lijden heeft gehad van  de Duitse inval in mei 1940 en hoe de vrijheid  daarna is bevochten. De  oorlogshandelingen  in de regio Woudenberg, Scherpenzeel en Renswoude zijn duidelijk in beeld gebracht. Naast deze expositie is er een mogelijkheid om door een loopgraaf te lopen en om een kazemat van dichtbij te bekijken.

In 2017 is een Duitse bunker uitgegraven, welke deel uitmaakte van de in 1944 door de Duitse Wehrmacht ingerichte Pantherstellung, welke het tracé van de ontmantelde Grebbelinie volgde.

Tijdens de openingsuren is in de expositie een gids aanwezig om uitleg te geven. Bezoeken van loopgraaf, kazemat en bunker met begeleiding van een gids kan alleen op afspraak. Dit kan via het  telefoonnummer 033-2771886 of mobiel  06-10691917.