Zusterpark Voordorp

Voordorp ligt aan de noordoostrand van de stad Utrecht en grenst aan de volkstuinparken Ons Buiten, De Pioniers en De Driehoek. Zelf heeft Voordorp een klein groen hart met een parkje en buurtmoestuin De Voortuin. De openbare ruimte biedt veel kansen om te vergroenen en om de biodiversiteit te vergroten. Hier hebben deze bewoners dan ook goed gebruik van gemaakt. Ze hebben enkele brede stoepen vergroend en een slootberm ingeplant met struiken en planten. Hierdoor zijn er mooie groene zones ontstaan die bijdragen aan de biodiversiteit waar vogels, bijen en vlinders, en mensen, heel blij van worden.

Samen willen de bewoners groene initiatieven versterken en van Voordorp één groot park maken. Voor hunzelf en de natuur.Ze willen werken aan groene verbindingen waarvan ze zelf kunnen genieten en die tegelijk als ecologische verbindingen werken voor dieren. Van wijk naar wijk en van Voordorp naar buiten de stad. Daarom sluiten ze zich graag aan als Zusterpark bij het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug.

Wie mee wil doen, kan meer informatie krijgen via Frans van den Berg: kijkeven@tiscali.nl.

 

Opening Zusterpark Voordorp

Op 21 juni hebben Gijs de Kruif, directeur van Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug, en wijkbewoner Frans van den Berg het nieuwe Zusterpark Voordorp geopend.

Lees het nieuwsbericht

Opening Zusterpark Voordorp

Filmpje over de opening van Zusterpark Voordorp, gemaakt door Voordorper Frank Smits.

Afstudeerproject van Jerine Copray voor Zusterpark Voordorp

“De mens begint steeds meer een stadssoort te worden: inmiddels leven er meer mensen in de stad dan op het platteland. Steden groeien, waardoor natuurgebieden krimpen. Dit, terwijl groen bijdraagt aan een beter leefklimaat.

De hoeveelheid grijs binnen steden neemt echter gestaag toe. Natuur in onze steden is een ondergeschoven kind. In Met andere woorden word je uitgedaagd om anders te kijken naar jouw relatie met groen in de stad.”

Voordorp in actie