Beleef Nationaal Park vanuit huis

Nu we voorlopig niet massaal de natuur kunnen betreden, brengen we het Nationaal Park naar je toe! Bij veel mensen blijft de behoefte aan natuur en groen. Daarom delen we een aantal groene initiatieven die je vanuit je eigen huis kunt ondernemen. Ook hebben we een aantal tips voor je verzameld om thuis de natuur van Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug te beleven.

 

Speur naar grafheuvels vanuit je luie stoel

Door het project Erfgoed Gezocht kan iedereen vanuit huis meespeuren naar grafheuvels en ander archeologisch erfgoed in het Nationaal Park.

Speur mee

Cultuur snuiven vanaf de bank met virtuele tours

Ontdek erfgoed in het Nationaal Park. Dwaal eindeloos door Museum Huis Doorn en Kasteel Amerongen!

Naar de virtuele tours

Erfgoedroute – Kinderroute Utrechtse Heuvelrug

Wandel samen met Guusje door het prehistorische landschap van het Amerongse bos.

Bekijk de route

 

Voorjaar in het Nationaal Bomenmuseum Gimborn

In deze prachtige voorjaarsperiode barst de natuur los, zo ook in het Nationaal Bomenmuseum Gimborn. Gelukkig kunnen we daar thuis van meegenieten met de videorondleidingen door wetenschappelijk directeur Wilbert Hetterscheid. Geniet van het voorjaar in het Bomenmuseum

Volg het leven van de dassen van de Heuvelrug

Dassen zijn bijzondere dieren die je niet zo vaak ziet in de Nederlandse bossen. Met behulp van wildcamera’s worden twee dassenfamilies op de Utrechtse Heuvelrug op de voet gevolgd. Elke maand wordt er via Facebook een korte compilatie gedeeld. Volg De Dassen van de Heuvelrug

 

Laat het Nationaal Park groeien met een Heuvelrugtuin

Deze is groen, gifvrij, biedt beschutting voor vogels en insecten en je vindt er planten die passen in de omgeving van het Nationaal Park.

Direct plannen smeden

Volg vogels bij hun broedplaatsen via live webcams

De Vogelbescherming heeft camera’s geplaatst bij de broedplaatsen van o.a. een ooievaar, steenuil en slechtvalk. Kijk live mee!

Naar de camera’s

Haal het bos in huis: knutsel een mini tiny forest

Mis jij het bos? Verzamel wat takjes en blaadjes en maak jouw eigen mini Tiny Forest voor thuis. Volg het stappenplan van IVN.

Maak een mini tiny forest