Wat te doen op de Utrechtse Heuvelrug

Naast wandelen, fietsen, vogels kijken en paardrijden is er nog veel meer te doen in Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. Wat dacht je van een bezoek aan een van de vele historische landgoederen op de Utrechtse Heuvelrug? Of speuren naar paddenstoelen in de Kaapse Bossen? Ook biedt de Utrechtse Heuvelrug een prachtig en uniek podium voor lezingen, concerten en cursussen. Er is genoeg te doen op de Utrechtse Heuvelrug, ontdek het zelf!

Bekijk de UITAgenda voor de actuele activiteiten.

Let op: In verband met de maatregelen van het RIVM kunnen niet alle activiteiten doorgaan. Raadpleeg daarom altijd even de website van de locatie voor de meest actuele informatie.

Gebruikersloket

Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug biedt een prachtig decor voor allerlei activiteiten. Ook voor uw eigen event. Denk bijvoorbeeld aan een familiereünie op de hei, een scoutingspeurtocht in het bos, een hardloopwedstrijd, spelletjesochtend met de klas, of een bedrijfsuitje in de natuur.

Hier heeft u dan wel toestemming voor nodig van de betreffende landgoedeigenaar of eigenaren (zie toegangsregels). En er moeten dan een aantal zaken geregeld worden, zoals het controleren van de gewenste routes, toezicht en misschien wel extra beheer. Om dit allemaal in goede banen te leiden is het Gebruikersloket opgericht. Het loket geeft informatie, regelt de toestemming en zorgt ervoor dat de terrein- of landgoedeigenaren de kosten vergoed krijgen die nodig zijn voor beheer, toezicht etc.

 


Agenda

18 augustus 2024 Op pad met de Heuvelrug Ranger van Staatbosbeheer
14 september 2024 Speuren naar vleermuizen van boswachterij Austerlitz met Staatsbosbeheer
t/m 01 juli 2025 Poortvliet experience
Ga naar alle activiteiten